اعترافات اعضای باند سرقت خشن در مشهد| فروش گوشی‌های آیفون سرقتی فقط ۱۰۰ هزار تومان! صفویه، سلطان جانمایی ایران در کریدور‌های تجاری و بین المللی هشدار جدی نسبت به پیامد‌های کاهش نرخ باروری در ایران قتل خونین دلارفروش ۷۲ ساله در آستارا محدودیت‌های ترافیکی در محورهای منتهی به مشهد در روز‌های آخر هفته زلزله ۶.۹ ریشتری در فیلیپین | کلیسای کاتولیک ویران شد + فیلم (۸ مهر ۱۴۰۴) ورود ۸۵ نوع مخدر جدید به چرخه اعتیاد جهان در ۵ ماه گذشته پاییز و سویه‌های جدید کووید صداهای بلند و نامتعارف، آسیب جدی و دائمی به گوش وارد می‌کنند | گوشتان را نخراشید علت انتشار دود غلیظ در آسمان امروز اهواز چه بود؟ (سه‌شنبه، ۸ مهر ۱۴۰۴) سخنگوی آموزش و پرورش: تلاش می‌کنیم توزیع شیر در مدارس را از مهر آغاز کنیم تمهیدات جدید سازمان تعلیم و تربیت کودک برای بهبود عملکرد کودکستان‌ها | استقرار کارشناسان آموزشی در سراسر کشور گزارشی از اشتباهات آزمایشگاهی و بررسی دلایل بروز آن | آزمایش در بوته آزمایش! نماینده مجلس: حق ۴۰۰ نفر از اساتید دانشگاه با بازنشستگی ناگهانی تضییع شد انتقاد احسان عظیمی‌راد به وزیر آموزش و پرورش: چرا به اعتراض داوطلبان آزمون کیفیت‌بخشی رسیدگی نمی‌کنید؟ کمبود ۱۰ درصدی پزشکان در طرح "پزشک خانواده و نظام ارجاع" دانشگاه علوم پزشکی مشهد| اعتبار ناکافی، مانع اصلی گسترش طرح در شهرهای پرجمعیت نرخ آزمون آیلتس افزایش یافت (۸ مهر ۱۴۰۴) وزیر آموزش و پرورش: تبیین دستاورد‌های موشکی، در ۳ کتاب درباره جنگ ۱۲روزه تدوین شده است کشف بیش از ۹۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در سیستان و بلوچستان نفس‌های گرفته مردم مشهد | افزایش مراجعه به اورژانس‌ها در روز‌های آلوده انتقاد یک نماینده مجلس از اجرانشدن کامل قانون جوانی جمعیت فرار از صحنه دزدی با شگرد هالیوودی | عملیات «راپل» شکست خورد! ماجرای شایعه کشت خشخاش در کشور چه بود؟ شهاب‌سنگ ۲۱ کیلویی در موزه برج آزادی تهران به نمایش درآمد ساکنان مناطق پتروشیمی می‌توانند اهدای خون انجام دهند بی‌حسی پا‌ها از زانو به پایین را جدی بگیرید | زنگ خطر بیماری‌های عصبی و عروقی استاندار خراسان رضوی: تاب‌آوری مردم دلیل بر تحمیل شرایط دشوار نیست تشرف ۱۴۰ هزار سالمند از سراسر کشور به حرم امام‌رضا(ع) | شورای تخصصی سالمندان در کمیته امداد ایجاد می‌شود درصورت تلاطم در بازار زعفران، از کشاورزان خراسان رضوی حمایت می‌شود
سرخط خبرها

"تب دنگی"مثل کرونا همه‌گیر نمی‌شود | مردم مراقب سودجویان باشند

  • کد خبر: ۲۳۸۹۴۹
  • ۲۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۴
رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان این‌که امکان همه‌گیری بزرگ مانند آنچه در بیماری کرونا تجربه کردیم به هیچ وجه در مورد دانگ مصداق ندارد، گفت: مردم به شایعات و سودجویی‌ها در فضای مجازی توجه نکنند.

به گزارش شهرآرانیوز، فرشید رضایی در واکنش به شایعاتی که پیرامون موضوع تب دنگی در فضای مجازی ایجاد شده است، اظهار کرد: این روز‌ها برخی از هموطنان به بیماری ویروسی دانگ (تب دنگی) مبتلا شده‌اند که عمده آنها بعد از سفر به کشور امارات متحده عربی رخ داده و افراد مبتلا به استان‌های محل زندگی خود برگشته‌اند. جای تأسف است که برخی افراد در لباس همه چیزدان، از این موضوع برای منفعت اقتصادی و شخصی سوءاستفاده کرده و با ساخت شایعات رنگارنگ و متنوع، به منظور جلب توجه و به دام انداختن طرفداران مجازی بیشتر و فروش دارو و کالا‌های بی‌اثر خود اقدام می‌کنند. برخی از این سودجویان پا را از این نیز فراتر گذاشته و به قصد آسیب به امنیت روانی جامعه اقدام به ساخت مطالب ترسناک یا ناراحت کننده دروغین می‌کنند. جای تأسف دارد که این موضوعات با استقبال گسترده در محافل مجازی نیز روبرو می‌شود.

وی افزود: اینکه برخی افراد این شایعات را باور می‌کنند دلایل مختلفی دارد و یکی از آن‌ها این است که دانش عمومی نسبت به پشه ناقل این بیماری ناکافی است.

رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت تصریح کرد: سال گذشته میلادی به دلیل بارندگی فراوان در جهان ۶.۵ میلیون مورد ابتلا به تب دنگی (تب دانگ) در دنیا رخ داد و بیشترین موارد در آمریکای جنوبی و برزیل بود و سپس در هندوستان، آسیای جنوبی، پاکستان و برخی کشور‌های اروپایی مشاهده شد.

تب دنگی مانند کرونا همه‌گیر نمی‌شود

رضایی در پاسخ به این سؤال که آیا امکان بروز یک همه‌گیری مانند آن‌چه در کرونا شاهد بودیم وجود دارد؟ گفت: خوشبختانه برخلاف بسیاری بیماری‌های عفونی دیگر، تب دنگی نمی‌تواند به صورت مستقیم از یک فرد به فرد دیگر منتقل شود و از راه گزش پشه می‌تواند به افراد سالم منتقل شود، بنابراین اگر ۱۰ بیمار از سفر امارات به کشور برگردند و به شهر خود مثلاً اصفهان یا شیراز بروند این ۱۰ نفر به ۱۱ نفر تبدیل نخواهد شد و هیچکس را بیمار نمی‌کنند، زیرا در این شهر‌ها پشه ناقل آئدس برای انتقال بیماری به دیگران وجود ندارد. پس امکان همه‌گیری بزرگ مانند آنچه در بیماری کرونا تجربه کردیم به هیچ وجه در مورد دانگ مصداق ندارد.

پشه آئدس آلوده در کدام استان‌ها وجود دارد؟

رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در پاسخ به این سؤال که پشه آلوده در کدام استان‌های کشور وجود دارد؟ بیان کرد: پشه آئدس پشه ناقل بیماری دانگ است که ورود و استقرار آن در بندر چابهار و چند شهر دیگر در استان‌های گیلان، هرمزگان و بوشهر تایید شده است و خوشبختانه هنوز ناقل بیماری نبوده‌اند. به جز در بندر لنگه که چند بیمار بدون سابقه سفر به خارج از کشور شناسایی شده است که نشانه آلوده شدن «پشه‌های آئدس اجیپتی» به ویروس دانگ در برخی محله‌های بندر لنگه است.

تب دنگی چگونه وارد ایران شد؟

وی ادامه داد: درباره چگونگی آلودگی پشه‌های محلی به ویروس دانگ نیز باید گفت که احتمالاً یک بیمار از سفر خارجی به بندر لنگه آمده است و در دوره تب‌دار بیماری خود در منزل باقی نمانده و پشه‌های آئدس او را نیش زده‌اند و ویروس از خون بیمار وارد بدن پشه‌ها شده است. پس از ۷ روز از خونخواری، پشه‌ها می‌توانند ویروس خورده شده را با نیش زدن به افراد سالم دیگر در منزل یا محله سکونت بیمار منتقل کنند. پس این نکته مهم است که تا زمانی که پشه‌ها آلوده به ویروس نشده‌اند ناقل بیماری محسوب نمی‌شوند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->